|
|
 |
eTeacher שיעורים פרטיים פורומים פורום סטטיסטיקה |
|
|
פורום סטטיסטיקה |
| |
 |
ברוכים הבאים לפורום סטטיסטיקה של eTeacher. את הפורום מנהלת אפרת, בעלת תואר ראשון ושני בסטטיסטיקה מטעם האוניברסיטה העברית. אפרת הייתה מתרגלת ועוזרת מחקר באוניברסיטה העברית והיא בעלת נסיון רב בעזרה בסטטיסטיקה. בפורום אתם מוזמנים לשאול שאלות הקשורות לסטטיסטיקה, להתייעץ, להתכונן איתנו למבחנים, לעזור לחברים, להוסיף קישורים מומלצים לאתרים שימושיים, דפי עזר, סיכומים לקראת מבחנים ועוד.
|
לאלו אפרת - מנהלת הפורום
|
הזמן שיעור פרטי איתי
הכנס לפרופיל מורה שלי
|
|   |
הודעה |
תחום |
תאריך |
 |
שלום, רציתי לדעת האם וכיצד אני יכול לחשב האם שני הערכים השונים (המסומנים בצהוב הנמצאים בצבעים שונים) נבדלים סטטיסטית זה מזה, בעזרת הנתונים שנמצאים בקבצים. תודה
הוספת תגובה שליחת הודעה בדואל הדפסת הודעה
|
08/03/10 13:37:54 |
 |
** שלום לכולם !!!
אני מעוניין לנתח טבלת נתונים (דף אקסל)
אם יש מי שיבצע זאת
אשמח לקבל כאן פניות
(החומר הינו רפואי/ורגיש ) ויש סיכויי שיתפרסם בעיתונות/אינטרנט/וכו'
מחכה למבצע
תודה מראש
|
24/02/10 12:38:51 |
|
קודם כל אצטרך, ברית שפה יפה אבל קשה. גם לי יש את הבעיה הזו והלכתי ל-4 שיעורים פרטיים של שעתיים לפני המגן, והיה נפלא! תלוי גם בכמות החומר שלמדת.
|
16/02/10 22:15:57 |
 |
היי אפרת, כאשר אני נשאלת באיזה רבעון נמצאת תצפית מסויימת , אני יודעת שעלי למצוא בשכיחות המצטברת את הרבעון . אבל השאלה שלי היכן מתחיל והיכן מסתיים הרבעון העליון / התחתון , לאיזה רבעון שייכת תצפית הנמצאת מעל 75% (למשל תצפית XMAX) לאיזה רבעון שייכת תצפית הנמצאת בין 50% לבין ה 75%? לאיזה רבעון שייכת תצפית הנמצאת בין 25% ל 50% ? ולאיזה רבעון שייכת תצפית הנמצאת מתחת ל 25%? כך יש לי בעיה גם בעניין האחוזונים, חשבתי כי ערך תצפית הנמצא עד אחוזון 10% שייך לאחוזון התחתון וכך הלאה ..אך באיזה אחוזון תהיה תצפית הנמצאת מעל 90% (הרי אחוזון 90% מכיל ערכי תצפיות מ 80% ועד 90%)? אני מקווה שהבנת אותי, בכל מקרה- תודה מראש.
|
08/02/10 23:18:32 |
 |
אפשר לקבל הסבר על השאלה הזו האם לאמדה =2 בסעיף הראשון
מספר הפניות ביום למוקד התמיכה של תל''ם מתפלג פואסונית. תוחלת מספר הפניות המתקבלות ביום היא 2. הניחו כי אין תלות בין הימים השונים.
א.מה ההסתברות שביום א' תהיה לפחות פניה אחת ? ב.מה ההסתברות שהן ביום ג' והן ביום ד' תהיה בדיוק פניה אחת ביום אם ידוע גי ביום ב' היו 4 פניות? ג. מה ההסתברות שבדיוק יומיים ,מתוך השבוע (6 ימים ),לא יתקבלו פניות למוקד? ד. מה ההסתברות שביו א' תהיה לפחות פניה אחת אם ידוע שבדיוק יומיים במשך אותו השבוע לא היו פניות?
|
07/02/10 06:36:38 |
 |
אני לא מבין גדול בסטטיסטיקה אבל יש לי שאלה בסיסית ואשמח לעזרה או כיוון בנושא. נניח ויש אוכלוסיה של 10 לקוחות. לכל לקוח יש נתון של סך העסקאות שביצע ומספר רכישות שביצע אני צריך לחשב: 1. הוצאה ממוצעת ללקוח 2. עסקה ממוצעת ללקוח 3. מספר רכישות בממוצע ללקוח
צירפתי אקסל עם נתונים לדוגמא בו סכמתי את סך העסקאות לעשרת הלקוחות ואת סך הרכישות! ואז ביצעתי את החישובים העניין הוא שלעיתים נוצרים עיוותים מאחר וייתכן שלקוח אחד רכש בסכום מאד גבוה או שלקוח אחד ביצע הרבה עסקאות כך שהדבר משפיע בסופו של דבר על הנתונים הסופיים איך אני מתגבר על העיוותים הללו? להוסיף סטיית תקן או משהו בסגנון? אולי לחשב אחרת את הממצועים אנא פתחו את קובץ האקסל והכל יהיה יותר ברור תודה מראש
|
04/02/10 22:02:35 |
 |
משקל עוגות שוקולד בקונדיטוריה מסויימת מתפלג נורמלית עם ממוצע 500 גרם וסטיית תקן 40. א. מהו המשקל של עוגת שוקולד שרק 10% מהעוגות שוקולד שוקלות פחות ממנו? (את הסעיף הזה הבנתי). ב. מהי פרופורציית עוגת השוקולד בקונדיטוריה שמשקלן גבוה מ-560 גרם או נמוך מ-480 גרם? (הבנתי שיש סימטריה אבל לא הבנתי מהי הפרופורציה) ג. מחיר עוגה שמשקלה גבוה מ-460 גרם הוא 75 ש"ח. מחיר עוגה שמשקלה נמוך מ-460 גרם הוא 50 ש"ח. ביום מסויים קיבלה הקונדיטוריה הזמנה ל-20 עוגות. מהן תוחלת ושונות התשלום עבור 20 העוגות שהוזמנו?
|
04/02/10 14:32:57 |
|
לגבי סעיף ב- אין פרופורציה. המרחק של הנקודות 480 ו-560 מהמרכז אינו שווה. תחשבי את האחוז מתחת ל-480, את האחוז מעל 560 ותחברי. בסעיף ג' - עלייך להעזר בהתפלגות בינומית כדי לחשב תוחלת ושונות של מספר העוגות שמשקלן נמוך (או גבוה) מ-460 גרם. כעת יש למצוא משוואה לינארית לחישוב העלות כפונקציה של מספר העוגות ודרכה לחשב את תוחלת ושונות העלות.
|
07/02/10 13:57:54 |
 |
בבית ספר מסויים התפלגות הציונים במתמטיקה היא נורמלית עם תוחלת 70. ידוע כי 2.28% מהתלמידים קיבלו מעל 90. א.חשב את סטיית התקן. ב.בבית הספר 600 תלמידים.כמה תלמידים בקירוב בעלי ציון מעל 80. ג. מהו המספר a כך ש 50.04% מהציונים נמצאים בין 60 ל-a.
|
02/02/10 21:56:22 |
|
תשרטטי , יהיה לך יותר קל להבין את הפתרון נרצה לדעת מהו ערך a שהשטח בין 60 אליו מהווה 50.04% השטח מתחת ל-60 זהה לשטח מעל 80 מטעמי סימטריה=15.87% ולכן a נמצא באחוזון 50.04+15.87=65.91 דרך האחוזון זה כבר פשוט למצוא את a
|
04/02/10 12:32:28 |
 |
שלום רב, ברצוני לדעת מתי יש לבצע ניסוי במתכונת של בלוקים באקראי ולחלופין מתי יש לבצע ניסוי באקראיות גמורה.כמו כן,מה היתרונות והחסרונות בהצבת ניסוי בשתי המתכונות. תודה
|
02/02/10 18:59:56 |
 |
בבקשה תעזרו לפתור: יואב וטל משתתפים בהגרלה בה ניתן לזכות ב 10- ₪ בהסתברות 0.5 , ב- 20 ₪ בהסתברות 0.4 או לא לזכות כלל. תוצאות ההגרלה עבור המשתתפים השונים הן בלתי תלויות. נגדיר את המשתנים המקריים הבאים: מספר האנשים שיזכו ב- 10 ₪, מבין טל ויואב. - X מספר האנשים שיזכו ב- 20 ₪, מבין טל ויואב. - Y א. מצאו את פונקצית ההסתברות המשותפת של Y- ו X
ואת פונקציות ההסתברות השולית ב. האם Y- ו X בלתי מתואמים? האם הם בלתי תלויים? ג. יהי T סכום הזכיה המשותף של יואב וטל 1. בטאו את Y- ו X בעזרת T 2. מצאו את התוחלת ואת השונות של T
|
01/02/10 18:46:37 |
 |
יש שני תרגילים שאני לא מבינה איך לפתור אותן ורציתי לדעת האם אפשר לקבל עזרה כי אני כבר יושבת על זה שעות ואני פשוט לא מצליחה.
תרגיל 1: נתונה התפלגות של יבול עגבניות בטונות ב60 חלקות שדה
F שכיחיות ? ? 5 14 10 16 Xיבול בטונות 5 6 7 8 9 10 ממוצע היבול לחלקה הוא 8 טונות מהי סטיית התקן של יבול העגבניות?
תרגיל 2: הציון הממוצע של תלמיד ב4 מבחנים הוא 81. מה צריך להיות ציונו במבחן החמישי,כדי שממוצע הציונים שלו בחמשת המבחנים יהיה 84?
מאוד הודה לך אם תוכלי לפתור לי . כי אני כבר באפיסת כוחות ואיני יודעת כבר מה לעשות.
|
31/01/10 19:01:12 |
|
ברור שלא אוכל לרשום פה פתרון מלא לשאלות. בשאלה הראשונה קודם כך תחשבי שכיחות f , תשתמשי בנוסחא של שונות (כאשר הממוצע כבר נתון) תציבי ותקבלי שונות. שורש השונות=סטיית תקן לגבי שאלה שניה ממוצע שווה סכום חלקי מספר המקרים קל לראות שהסכום שווה= ממוצע*n כלומר במקרה שלנו 324
עכשיו ניצור משוואה 324 ועוד x חלקי 5 שווה ל-84 ונחלץ את x
|
04/02/10 12:41:49 |
|
המחלקה שבה נמצא הרבעון התחתון= לפי השכיחות המצטברת נבדוק מתי F גדול או שווה ל-n/4 המחלקה שבה נמצא הרבעון העליון= לפי השכיחות המצטברת נבדוק מתי F גדול או שווה ל-3n/4
|
27/01/10 20:22:19 |
 |
ב"ה בקורס ביוסטטיסטיקה -בחרתי מאמר ואני אמורה אחרי שפרטתי אותו לפרטים קטנים להציע מחקר המשך הבעיה שלי שאיני יודעת באיזה מבחןסטטיסטי עלי לבחור אולי תוכלי לעזור לי- השאלת מחקר היא- האם עונות השנה משפיעים על מחזןרי הרבייה של הסלמנדרה הכתומה החיה בסביבת חיים שבה המים אינו גורם מגביל- לצורך המחקר ייאספו 20 נקבות בוגרות של הסלמנדרה תילקח מהן דגימה מהשחלה ומהדגימה יבדקו אחוזי אסטרוגנים(בדיקת שלב במחזור רבייה) השאלה איך אני אמורה להציג את הנתונים או איזה מבחן מתאים-אני לא מבינה במחקר הקודם השתמשו בANOVA, Mann-Whitney test
|
16/01/10 18:08:24 |
 |
אני מבקשת עזרה לגבי השוואת נתונים כאשר יש לי התפלגויות מרובות. מצרפת קובץ עם הנתונים והשאלות
בתודה מראש
התרגיל הזה הוא חלק מציון מבחן בסטטיסטיקה!!!! בבקשה תעזרו לי
|
10/01/10 13:58:16 |
|
אני מתקשה בשאלה 1 חלק ב' , אני לא מבינה מאיזה נתונים אני אמורה לעשות ממדי מרכז ומדדי פיזור. אני שולחת לך קובץ נוסף עם התשובות של שאלה 1 חלק א' ו-ג וניסיון לעשות את חלק ב' אשמח גם אם תוכלי לבדוק שאכן עשיתי נכון בתודה מראש סילביה נ.ב: מחקה לתשובה.
|
17/01/10 19:23:13 |
 |
יש לי משתנה תלוי דיכוטומי ובלתי תלוי כמותי רציף. יש שאלה האם הב"ת משפיע על התלוי - כלומר שאלהעל קיום קשר נכון? אני מתלבטת בין רגרסיה לוגיסטית חד משתנית, כשהב"ת רציף או מבחן T. הבעיה שכשאני עושה מבחן T לבדיקת הבדלים, ונמצא הבדל, אני מסיקה שיש קשר אבל לא מצליחה להסביר אותו במילים מבחינת ממוצעים וסתיות תקן. כתבתי שבקב' א נמצא משקל גבוה מקב' ב, אבל לא הצלחתי להסביר קשר - או שזה נקרא להסביר את הקשר?
|
09/01/10 23:09:03 |
|
סטיית תקן= סטייה ממוצעת מהממוצע (מרחק ריבועי של כל תצפית מהממוצע חלקי מס' התצפיות = שונות , נוציא שורש לשונות ונקבל סטיית תקן) ציון תקן = המרחק מהממוצע ביחידות של ס. תקן (ערך פחות ממוצע חלקי סטיית תקן)
|
17/01/10 15:33:56 |
 |
שלום, אני צריכה להציג נתונים ראשוניים למחקר מקיף יותר שיכלול בסופו של דבר כ-200 נבדקים. אבל אני מחויבת להציג עכשיו נתונים של מה שכבר אספתי 25 נבדקים, 10 בקבוצת הניסוי ו-15 בקבוצת הביקורת. המשתנים הבלתי תלויים שלי הם דיכוטומיים, ויש לי 5 משתנים תלויים רציפים. האם בשל המספר הנמוך אני לא יכולה לעשות ניתוח שונות?
|
07/01/10 10:17:40 |
 |
השוויתי בין 3 קבוצות של 12 אנשים בכל קבוצה בניתוח שונות עם מדידות חוזרות, ולא קיבלתי הבדל מובהק בין הקבוצות. הציעו לי לנסות מבחנים א-פרמטריים. האם הסיכוי לקבל הבדלים מובהקים במבחנים א-פרמטריים גדול יותר או קטן יותר מאשר באנובה? באיזה מבחן אני צריכה להשתמש?
|
06/01/10 22:12:05 |
 |
שלום אני מחפשת את הנוסחה הנכונה לחישוב אחוז מכונות חוזרות: מפעל מייצר מכונות ומוכר ללקוחות. במהלך חודש הגיעו לתיקון 500 מכונות. בשבוע שלאחר החודש המדובר הגיעו בפעם השניה 25 מכונות לתיקון. מהו אחוז המכונות החוזרות בפעם השניה? מהו החישוב הנכון?
תודה מראש על העזרה
|
06/01/10 15:49:06 |
 |
שלום רציתי לדעת כמה אנשים עלי לדגום למחקר רפואי אם התוצאה צריכה לייצג כ 80000 אנשים. בנוסף יכול להיות מצב של דגימת יתר, או שדגימת יתר רק מגדילה את מהימנות המחקר הרפואי?
|
05/01/10 16:33:12 |
 |
מצב משפחתי גרושים נשואים רווקים סה"כ 20 15 3 2 נמוכים 30 0 27 3 בנונים 50 25 10 15 גבוהים ------ ----- ------ ------ 40 40 20 - 1.רמת מדידה בלתי תלוי 2.רמת מדידה תלוי 3.האם X בריבוע מתאים 4.חישוב X בריבוע מחושב 5.חישוב X בריבוע קריטי 6.מסקנה לגבי אישוש הפרכה 7.האם מןתר מלכתכילה לחשב X בריבוע ?נמק? ותודה מראש
|
05/01/10 05:41:05 |
 |
6. בחינה מורכבת מ- 10 שאלות. לכל שאלה יש לבחור את התשובה הנכונה מתוך 5 תשובות אפשריות. א. מה ההסתברות שתלמיד שעונה באופן מקרי יעבור את הבחינה? (לפחות 6 תשובות נכונות)
ב. מה התוחלת והשונות של מס' התשובות הנכונות, של תלמיד שלא התכונן לבחינה, ובוחר את התשובות באופן אקראי?
|
03/01/10 21:05:06 |
|
א. תחשבי את הסיכוי לבדיוק 6 תשובות נכונות, בדיוק 7 וכו' עד 10 ותחברי בין האופציות.
ב. תוחלת של בינומית n*p כלומר 10*1/5=2 שונות של בינומית n*p*(1-p)= 10*1/5*4/5=1.6
|
17/01/10 15:44:19 |
 |
זו אמורה להיות שאלה קלה אבל אני והמתרגל לא מסכימים. אני חושב שיש לו טעות ואותו זה לא ממש מעניין אם לי יש טעות.
מצא את גודל המדגם שיש לחקור על מנת לאמוד את משך הזמן הדרוש לעריכת שולחן במסעדה, אם מעוניינים שגודל רווח הסמך לא יעלה על 70 שניות וזאת ברמת ביטחון של 90 אחוז. מבדיקות קודמות ידוע כי משך הזמן הדרוש לעריכת שולחן מתפלג נורמאלית עם סטיית תקן של 2.5 דקות =150 שניות, כמובן
אנא עזרו לי! תודה
|
03/01/10 11:12:32 |
 |
עבודתי עוסקת במחקר התנהגותם של ארגונים מהמגזר השלישי. יש לי את השאלון ואת הנתונים אך אני לא יודע כיצד לנתחם ברמת הבסיס של הצגת שכיחויות המשתנים. כל משתנה מכיל מס' שאלות, ביצעתי compute ליצירת משתנה חדש. כיצד אני יוצר משתנה חדש או מציג נתונים כאשר השאלה מחלקת ל2 קטגוריות (במקרה שלי עובדים בשכר ומתנדבים)? תודה,
|
01/01/10 09:35:55 |
 |
רציתי לדעת את משמעות הביטוי AOR. האם זה כמו אחוז שונות מוסברת ע"י משתנה X1 ברגרסיה לינארית? תוכלי להסביר במילים מה זה אומר? יש לי משתנים לדוגמא: הסיכוי להפר חוק. יש את מי שקיבל הסברה בנושא (כן/לא) ויש מדריך זה"ב (כן/לא)
|
30/12/09 23:19:41 |
 |
הי, ניסיתי לנתח את הקובץ המצורף גם בעזרת JMP וגם SPSS ואני מקבל שאין הבדלים מובהקים בין הקרקעות (הקווים) למרות שהערכים של S גבוהים כל הזמן מהשניים האחרים. למה? תודה מראש שחר
|
30/12/09 10:10:41 |
|
כיצד מוצאים מה משפיע על מה כאשר יש שני משתנים איכותיים, למשל מציאת קשר בין מוטיבציה (נמוכה/בינונית/גבוהה) לבין שביעות רצון (נמוכה/בינונית גבוהה)
|
26/12/09 21:50:57 |
 |
שלום, יש לי 3 ניסויים, שבהם אין לי חזרות. בניסוי אחד, אחד הגורמים הינו בדיד והשני רציף (זהה בין הטיפולים) בניסוי שני אחד הגורמים הינו בדיד והשני רציף (לא זהה בין הטיפולים) ובניסוי השלישי, תלת גורמי, שלושת המשתנים הינם בדידים רציתי לדעת האם ואיך ניתן לנתח את הניסויים הללו? אני עובד עם JMP תודה רבה מראש שחר
|
23/12/09 04:13:07 |
 |
שלום, אני עושה עבודת מחקר ובכל הקשרים שבדקתי - לא נמצא קשר בין המשתנים. האם זה אומר שהעבודה שלי לא טובה ושלא כדאי לי להגיש עבודה שלא מוצאת שום קשר ?? מה זה אומר לגבי העבודה שלי ? מה אפשר לעשות ? תודה !!
|
22/12/09 10:48:23 |
 |
מפעל מזון שכר ממוצע 4500 ש"ח וסטיית התקן 700. היי טק שכר ממוצע 14,000 ש"ח וסטיית התקן 900. שכרו של עובד במפעל המזון 5,300 ש" ושכר חברו ביי טק 13000 ש"ח שכרו של מי גבוה יותר באופן יחסי לארגון בו הוא עובד
|
21/12/09 12:40:57 |
|
על מנת להשוות בין התצפיות נחשב ציוני תקן. מי שציון התקן שלו יותר גבוה - שכרו גבוה יותר באופן יחסי (האמת שאפילו לא צריך לחשב, ניתן לראות שהעובד במפעל מזון מרוויח מעל הממוצע במפעל שלו לכן מצבו באופן יחסי טוב יותר מעובד ההיי טק שמרוויח מתחת לממוצע)
|
22/12/09 16:00:05 |
 |
נתונה פונקצית הצפיפות הבאה: f(x)=c/(x^2),x>=1 א. מצא את C ב. נגדיר Y=1/x מצא את פונקצית הצפיפות של Y
מצאתי שC=1 אבל לא ברור איך לגשת לצפיפות של Y...
אודה מאוד על עזרתך! תודה רבה נועם
|
18/12/09 12:35:59 |
|
|